Prvog dana siječnja tekuće godine potpis za Taekwondo klub Velika Gorica “stavile” su tri vrsne splitske športašice – Dora i Anamarija Runtić, te Kristina Čerina. O kakvim se športašicama radi najbolje će reći njihovi rezultati.

Dora Runtić /kategorizirani športaš III.kategorije/ brončana je sa posljednjeg kadetskog Europskog prvenstva iz 2015.godine, te prvakinja Hrvatske za 2015.godinu.

Anamarija Runtić /kategorizirani športaš II. kategorije/ aktualna je juniorska prvakinja Europe iz 2015.godine, prvakinja Hrvatske za 2015., te viceprvakinja iz 2014.godine.

Kristina Čerina /kategorizirani športaš IV.kategorije/ kadetska je prvakinja svijeta iz 2014.godine, prvakinja Hrvatske za 2014., te doprvakinja za 2015.godinu. Na Europskom prvenstvu oprošle godine zauzima 5.mjesto.

Zbog stanovitih nesporazuma i nesuglasica djevojke su napustile Taekwondo klub Marjan iz Splita, te odlučile potpisati za TKD Velika Gorica.

“Svakako da je ovo izvjesno priznanje za kvalitetan i očigledno dobar i učinkovit rad. S obzirom da su naše juniorke na posljednjem Prvenstvu Hrvatske bile doprvakinje, odmah iza splitskog Marjana, možemo reći da su djevojke izabrale pravi put i time pojačale znatno naše redove i nastojanja da budemo još bolji” – ističe trener TKD Velika GoricaIgor Matić.

Djevojke su upisale i premijerne nastupe, proteklog su vikenda nastupile na G1 turniru Slovenia Open, koji je okupio 800 natjecatelja iz 30-ak zemalja svijeta, te Velikoj Gorici donijele dvije zlatne medalje – Dora Runtić, kadetkinje do 47 kg i Kristina Čerina, juniorke do 68 kg. U klubu se itekako vesele novim nastupima, nastupima cijelog tima i novim uspjesima, pojačani za tri vrsne športašice.