Pozivni tunir najboljih hrvatskih strijelaca, leteće mete disciplina trap, održati će se 19. i 20.ožujka na lukavečkoj streljani, dočim će se u istoj disciplini premijerni kup ogledi održati devetog i desetog dana travnja, na streljani Pampas u Osijeku. Poznata streljana je izgrađena 1985.godine, za potrebe europskog prvenstva.

 

foto: Streljačko društvo Gord
foto: Streljačko društvo Gord

Streljačko društvo Gord, najbolja momčad grada Velike Gorice i Zagrebačke županije u 2015.godini, za cilj u novoj sezoni svakako ima obranu dvaju naslova – državnog prvaka i osvajača Kupa Hrvatske. U tim će im nakanama pripomoći Saša i Una Sedmak, koji su napustili dosadašnji klub SK Turopolje iz Lukavca. U pojedinačnoj će pak konkurenciji kod žena dvoboji biti pretežito unutar klupski, za državnu prvakinju između Une i sve bolje Sare, dočim će Saša, Marko i Kristijan imati veliki izazov ugurati se između braće Glasnović i Cernogorza, ili ih “izbaciti s prijestolja”.

 

Uz Sašu i Unu boje Streljačkog društva Gord će u 2016.godini braniti i: Davor i Juraj Gmižić, Sara Marija Gmižić, Stjepan i Jurica Jambrek, Ivan i Josip Kalisar, Srećko Kovačić, Zoran Postić, Nikolina Koščević, Marko Germin i Kristijan Kancelar. Respektabilan sastav, reprezentativci i kategorizirani športaši Saša Sedmak, Kristijan Kancelar, Marko Germin i Una Sedmak, iznimno talentirani i potentni reprezentativci Sara Marija Gmižić i Josip Kalisar…

 

foto: Streljačko društvo Gord
foto: Streljačko društvo Gord

Drugo kolo Kupa Hrvatske na rasporedu je 23./24.travnja na streljani u Zadru, dok će se Svjetski kup za juniore održati u njemačkom Suhlu od 29.travnja do 6.svibnja. Prvenstvo Europe na rasporedu je od 4. do 13.srpnja u Lonatu, Italija. Ključni trenutak godine su svakako Olimpijske igre, Rio de Janeiro od 5.-21.kolovoza, i najbolji hrvatski strijelci svakako će formu tempirati i vezati uz najvažniji športski događaj. Streljački klub Turopolje raspisao je poziv za premijerni turnir na streljani Grm 19.ožujka. Dan prije održati će se trening, prvoga dana /subota/ početi će seniori, juniorke i seniorke, a u 16 je sati na rasporedu finale žena. U nedjelju se uključuju i juniori, a finale juniora i seniora na rasporedu je od 14 /juniori/ i 16 sati /seniori/.