U subotu je održan Risnjak Trail – trail running utrka na kojoj su nastupili Lana Pečnik i Marko Pečnik iz Maraton kluba i Mirjana Šimek-Bilić iz Atletskog kluba.

Ova je utrka dio Trail National Series i serijala Kvarner Trails na području NP Risnjak na stazi koja povezuje neke od najljepših predjela Nacionalnog parka Risnjak.Ova međunarodno priznata utrka održana je nakon godinu dana pauze zbog pandemije koronavirusa u Nacionalnom park Risnjak na stazi koja povezuje neke od najljepših predjela Nacionalnog parka Risnjak. Utrka je započela i završila u Crnom Lugu, a natjecatelje se odvijalo Horvatovom stazom preko Risnjaka / Schlosserov dom, kroz dolinu Lazac, otvoreni greben Međuvrha i Snježnika. Ova predivna trail staza dugačka je 30km a održala se i za one koji su se odlučili na kraću varijantu (Ris – 17km).  

Predstavnica Atletskog kluba, inače i predsjednica kluba Mirjana Šimek Bilić na utrci od 30km zauzela je 3. mjesto s rezultatom 3:59:58,5 a Lana Pečnik iz Maraton kluba prenijela je svoje doživljaje sa ove utrke: “Danas smo trčali na prekrasnom Risnjaku. Ok neki su se kotrljali, ali ciljevi su ostvareni 😊. Martin Pečnik je ostvario svoj cilj otrčati dugu stazu od 30 km ispod 4 sata (3:44:04), dok sam ja kratku stazu od 17 km odradila za 2:33:23. Prezadovoljni smo, a tko hoće isprobati, ova kostolomna staza je za svaku preporuku”.