Već je nekoliko godina živa ideja glavnog tajnika Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Davora Štubana o otvaranju Muzeja športa Velike Gorice. Kako Zajednica uskoro seli na novu lokaciju – umjesto Rakarske nova se ulica zove Gajeva – tako se i realizacija čini izvjesnom. Naime, riječ je o velikom prostoru na dva kata, pa se u sklopu novog prostora – uz tajništvo – planira i prostor za održavanje sjednica, seminara, savjetovanja i tribina, ali i prostor za Muzej športa grada Velike Gorice.  

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice ovih se dana uključila u humanitarnu akciju Turopoljsko srce. Riječ je o trećoj akciji velikogoričkih športaša (Prelec, Japec, Dvorneković…) kojom se – krajem godine i za Božićne blagdane – prodajom dresova prikupljaju sredstva za potrebite.

„Kupnjom dresa Domagoja Duvnjaka dali smo potporu humanoj i značajnoj akciji naših športaša i športskih djelatnika. Još su jednom pokazali veliko srce i prepoznavanje problema onih koji ih, iz ovih ili onih razloga, imaju“, istaknuo je predsjednik Zajednice Goran Kovačić.

Akciju kupnje je online, do zadnjih sati srijede, uspješno vodila tajnica Ženskog rukometnog kluba Udarnik Martina Vugrinović. Do kraja humanitarne akcije još se dosta dana i mnogo dresova, pa vas pozivamo da joj se pridružite.