Neuobičajeno za prosinac, posebno kada su dvoranski športovi u pitanju, velikogoričkim dvoranama vlada tišina. Osim košarkaša Gorice, rukometaša Gorice, rukometašica Udarnika i odbojkaša Gorice – ostatak kolektivnih športova miruje. Epidemiološke mjere se provode, otvoren je tek Gradski bazen, ali ne i za klubove!?? Nogomet je stavljen u fazu mirovanja. Aktivni su tek prvoligaši HNK Gorice, ostalih 15 nogometnih klubova s područja Velike Gorice kuje planove za proljetni nastavak natjecanja.

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice je također pred neuobičajenim prosinačkim scenarijem godine 2020.. Radna sjednica Skupštine – kada se za nju stvore uvjeti vezani uz doznaku prosinačke mjesečne rate – dogodit će se najvjerojatnije online, o čemu su predstavnici u Skupštini informirani. Na njoj će biti predložen i rebalans proračuna za javne potrebe u športu za 2020.godinu, budući je Zajednica u dva navrata u zaprimila manje mjesečne rate, te se sve odvijalo prema Kriznom proračunu.

Tradicionalna športska priredba Športaš godine – a koje se organizira u vrijeme Božićnih blagdana – ove se godine neće održati. Moguće je da se termin premjesti u veljaču ili ožujak 2021.godine, stvore li se uvjeti za održavanje.