Poznati i legendarni velikogorički športski izvjestitelj Mato Paviša, inače već više desetljeća i stalni suradnik Sportskih novosti, objavio je knjigu o 50 godina Nogometnog kluba Dinamo Hidrel. Knjiga je pripremana nekoliko godina, a priča o klubu iz njegovog Novog Čiča stala je 1998.godine. Očekuje se da će neki novi zaljubljenici u čički nogomet nastaviti posao kojeg je započeo ovaj vrijedni športski doajen pisane riječi u Turopolju. Knjiga je tiskana na 130 stranica, sa mnoštvom crno-bijelih i novijih fotografija iz arhive Mate Paviše i novočičkog nogometnog mezimca.

„Sport je taj koji miri sve suprotnosti. Na sportskim borilištima svi su jednaki i svi imaju priliku. Sport povezuje ljude i narode, a pravi sportaši, pa i oni koji su vezani uz sport, obično nisu narkomani, alkoholičari, kriminalci… Tuga je jedina posljedica poraza, a pobjede donose radost, zadovoljstvo pa i slavu. U profesionalizmu i novac. Poraženi nije ponižen, a pobjednik mora i dalje maksimalno biti sportaš i trenirati da bi ostao šampion“, zapisao je nadahnuto Mato Paviša u uvodniku knjigu o 50 godina Dinamo Hidrela.

Nakladnici knjige, koja je tisakana u Tiskari Markulin u nakladi od 700 primjeraka, su Magna silva j.d.o.o. i Nogometni klub Dinamo Hidrel, a Magna silva je odradila i design, grafičku pripremu i obradu fotografija. Značajnu potporu ovom vrijednom djelu dao je i Grad Velika Gorica i trenutni obnašatelj dužnosti gradonačelnika Ervin Kolarec, kao i brojne tvrtke s područja Velike Gorice i Novog Čiča.