Ministarstvo turizma i sporta, sa Zajednicom športskih udruga grada Velike Gorice kao partnerom, od 23.-30. rujna organizira Europski tjedan sporta. Ovu međunarodnu inicijativu pokrenula je Europska komisija kako bi promicala sport i tjelesnu aktivnost građana diljem Europe te se u Republici Hrvatskoj kao i u ostalim članicama održava deveti put.

I ove godine biti će organizirano niz događanja kojim će se obuhvatiti brojne aktivnosti te ih predstaviti građanima.

Ovogodišnji Nacionalni dan – sportsko selo, održati će se u Velikoj Gorici 01.10. od 11:00 – 17:00 sati u parku dr. Franje Tuđmana, s obzirom da je Velika Gorica proglašena Europskim gradom sporta za 2023. godinu.

U parku će biti postavljeno sportsko selo gdje će se građani imati priliku upoznati s različitim sportovima i različitim oblicima tjelesne aktivnosti. Na ovogodišnjem obilježavanju nacionalnog dana sporta predstaviti će se 35 sportskih udruga koje djeluju u Velikoj Gorici, najviše iz Zajednice športskih udruga zatim iz Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza.

Cilj sportskog sela je građanima prezentirati sportove i predstaviti sportske klubove te ih potaknuti da pronađu neku aktivnost za sebe i više vremena provedu na svježem zraku te im pokazati da vježbanje osim što je zdravo može biti i korisno.

Sve aktivnosti koje se provode u sklopu Europskog tjedna sporta su besplatne i dostupne za građane.

Ovim putem pozivamo i Vas da nam se pridružite i sudjelujete u programu. Uz bogati program i aktivnosti, zajedno s Vama cilj nam je dodatno informirati građane te ih upoznati s različitim sportovima i klubovima koji djeluju na području Velike Gorice a koji će prezentirati svoje sportove i sportske aktivnosti i bogata postignuća u radu. 

Velika Gorica će po prvi puta na jednom mjestu vidjeti toliki broj sportskih klubova koji će još jednom pokazati sve ono najbolje iz velikogoričkog sporta.