Proteklog vikenda, 25. i 26.6.2022., održano je Prvenstvo Hrvatske za seniore/ke u Karlovcu na kojem su nastupile i 3 atletičarke iz Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica u 5 različitih disciplina.

Prvog dana natjecanja sve 3 atletičarke nastupile su na utrci od 400 m. Najbolje plasirana je bila najbolja klupska atletičarka Nina Vuković, koja je osvojila broncu s vremenom 55,93 sec., Tena Martinec s vremenom 58,77 zauzela je 6. mjesto a Ema Vuković s vremenom 1:01,14 12. mjesto ali je ujedno postavila svoj novi osobni rekord na ovoj udaljenosti.

Drugog dana fantastičan rezultat Nine Vuković. Nina je na svojoj najjačoj disciplini od 800 m osvojila zlato u vremenu 2:09,64 min. te ostavila drugoplasiranu za skoro cijelu sekundu. Nakon Nine, na atletsku stazu je u istoj disciplini izašla i Tena Martinec koja je s vremenom 2:19,36 min. zauzela 9. mjesto.

U subotu, 25.6.2022., održano je Otvoreno veteransko prvenstvo Slovenije u mjestu Ravne na Koroškem gdje je nastupio Berislav Devčić u utrci hodanja na 5000 m i pobijedio s vrlo dobrim rezultatom 27:02,55.

U nedjelju, 26.6.2022., održana je trail utrka “Putevima rimskih legionara” u Varaždinskim toplicama gdje je nastupila Lana Pečnik na stazi od 8,7 km. Lana se odlično snašla te utrku završila na 2. mjestu u ukupnom poretku a mladi Dorian Pečnik osvojio je 1. mjesto u kategoriji i ukupno 12. mjesto na utrci od 4 km.

U subotu 25.06. održano i treće izdanje Berek kros duatlona u gradu Prelogu, u organizaciji BK Prelog gdje je nastupio Bruno Škrinjarić. Bruno je iznio svoje dojmove iz Preloga: “Na utrku sam došao “iz punog treninga”, bez ikakvog taperinga, čisto za zaključim par tjedana kontinuiranog treninga, prije taperinga za 3. kola HTL-a u Preluku. Prema startnoj listi sam bio jedan od favorita, a sama utrka je to i potvrdila. Trčanje je bilo apsolutno prekrasno po vijugavim šumskim putevima pokraj rijeke Drave, gdje sam već napravio dosta veliku prednost. Biciklistički dio se održao uzduž Drave po makadamskoj stazi, koji je bio ipak mrvicu dosadniji u odnosu na trčanje. U drugu tranziciju ulazim s oko minute prednosti, i drugo trčanje sam onda odradio s malom rezervom. U cilj ulazim kao prvoplasirani s vremenom 1:01:13. Sve u svemu, jedna prekrasna i zanimljiva utrka, odlična klopa, fenomenalni sponzori i nagrade, i svima ju toplo preporučujem.”

Ukupni rezultati Prvenstva Hrvatske za seniore/ke su dostupni ovdje (dan 1dan 2), rezultati Balkanskog seniorskog prvenstva su dostupni ovdje, rezultati utrke “Putevima rimskih legionara” ovdje, rezultati Berek kros duatlona ovdje, a velika fotogalerija će uskoro biti dostupna na našim Facebook stranicama.