Rad sa mlađim dobnim kategorijama je kamen temeljac, a kontinuirani stručno selektivni program, kao dodatni rad, počinje ranim usmjeravanjem talentirane djece u klubove nositelje kvalitete. Prve selektivne akcije kreću u dobnoj kategoriji- početnici /10 godina/ na području grada Velike Gorice, a najkvalitetniji mladi nogometaši se za godinu dana usmjeravaju dodatnim selekcijama u reprezentaciju NS Zagrebačke županije i dodatnim selekcijama sve do Hrvatske reprezentacije.

selekcija-nogometnog-saveza-zagrebacke-zupanije-2004-godiste
Na slici: Selekcija Nogometnog saveza Zagrebačke županije 2004. godište

Kontinuirani stručno selektivni program je nezamjenjiv proces i jedina šansa u reproduciranju kvalitetnih seniorskih igrača. Igrači koji zadovolje kriterije stručno selektivnih aktivnosti ulaze u program dodatnog rada, a tu su pod nadzorom instruktora nogometa i trenera u stručnim stožerima, te kroz prijateljske utakmice, treninge, kampove i međunarodne turnire dobivaju nove sadržaje koji im omogućuju kvalitetniji razvojni nogometni put ka seniorskom igraču više razine.

 
Igrači koji su bili u selektivnom programu, a kasnije su postali kvalitetni igrači u seniorima sa velikogoričkog saveza su Nikola Rak, Matija Dvorneković, Petar Milatović, Ante Budimir, Marcelo Brozović, zatim Žutić, Šimunović, Muhar, Majić…

 

Nakon trenažnih aktivnosti slijedi po programu odigravanje prijateljskih utakmica na razinu županijskih nogometnih saveza. Prva takve aktivnosti u novoj sezoni jesen 2016,godine održane su u Sisku, na stadionu HNK Segesta, gdje su međusobno susrele 4 županije za dobnu kategoriju U-12 /2004 godište/.

 
Rezultati utakmica NS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE
NS Zagrebačka županija – NS Krapinsko zagorska županija 3 : 0
NS Zagrebačka županija – NK Karlovačka županija 10 : 0
NS Zagrebačka županija – NK Sisačko moslavačka županija 4 : 1

 

‘Nakon ljetnog kampa u Svetom Martinu na Muri, koji je održan u lipnju, gdje je napravljena kompletna analiza svakog igrača, uslijedio je za jesenski ciklus te dodatna selekcija igrača i to je ojačalo reprezentaciju NSZŽ-e, a rezultati u Sisku su pokazatelj dominacije i kvalitete igrača Zagrebačke županije. U selekciji NSZŽ-e su igrači iz klubova nositelja kvalitete /HNK Gorica, NK Inter, NK D. Selo, NK Vrbovec, NK Vinogradar, NK Naftaš Ivanić, NK Samobor../ Sa našeg velikogoričkog saveza u selekciji NSZŽ-e obitava 9 igrača i nositelji su kvalitete : Crnolatec, Tkalec, Petrović, Brlek, Ivanković, Tabak, Lukavečki, Matić i Paradžik’ – ističe Stjepan Grđan, instruktor nogometa.