Na izvanrednoj sjednici Skupštine Košarkaškog kluba Gorica za novog predsjednika izabran velikogorički poduzetnik Mirko Matić.

 

Ivan Šuker, sada već bivši predsjednik velikogoričkih košarkaša, još je u svibnju podnio ostavku pravdajući je prevelikim obavezama i nemogućnošću kvalitetnog obavljanja nekoliko funkcija. Skupština kluba je 23.rujna istu prihvatila te je dana i razrješnica dosadašnjem predsjedniku, dopredsjedniku i članovima Upravnog odbora kluba.
Na prijedlog Saše Stipanovića za novog predsjednika Skupštine predložen je Mirko Matić. Nakon što su jednoglasno izrazili potporu novom predsjedniku, on je ekspresno predložio sastav novog Upravnog odbora KK Gorica, a čine ga uz predsjednika i gospoda Vladimir Modrić, Sanjin Weinacht, Ivica Puljak i Darko Novak. U Nadzorni odbor izabrani su gospoda Zlatko Jotić, Tomislav Antolić i Saša Stipanović.
Nakon sjednice skupštine održana je i konstituirajuća sjednica novoizabranog Upravnog odbora. Za tajnika je izabran Goran Kovačić, a za likvidatora Dominik Živanović.

kosarka
Pred klubom je sezona u kojoj će zasigurno biti teže negoli minule i iznimno uspješne. Nema bitnih igračkih i trenerskih figura, a protivnici su se ojačali i financijski su moćniji negoli KK Gorica. Jezgru momčadi za nadolazeću sezonu činit će ‘starosjedioci’ Mašić, Petrović, Prgomet, Jelenek i Šutalo, dva juniora Tomić i Divić, a novi igrači su Gudić (Student, Mostar), Lazić (Zagreb), Cvjetičanin (povratnik iz SAD-a), Ušić (povratnik iz Vrijednosnice Osijek), te Hrkač i Turić koji su se vratili nakon igranja u njemačkoj ligi. Prijelazni rok završava danas u ponoć i možda još pokoja ‘lasta’ sleti u Veliku Goricu. U klub su kooptirani i Josip Sesar i Zvonimir Kovačević, na mjesta u stručnom stožeru, stoga se očekuje da bi igračka križaljka ipak mogla dati naznake stabilnosti. Živi bili…