Karatisti iz Karate kluba Velika Gorica nastupili su na Prvenstvu Balkana u Crnoj Gori za kadete, juniore i U21, a  iz Velike Gorice je nastupilo 5 kadeta i juniorka. Klub su predstavljali Katja Braica, Ema Filković, Matea Kordić, Ema Jukić, Nikola Huzjak i Lucija Kirinić.

Proteklog vikenda, od 04.-06.11.2022. karatisti Velike Gorice nastupili su na prvenstvu Balkana u crnogorskom Baru. Prvenstvo je bilo za uzrast kadeta, juniora i U21, a iz Velike Gorice je nastupilo 5 kadeta i 1 juniorka.

Svaka država ima pravo nastupiti sa 4 natjecatelja u svakoj kategoriji, što znači da je svaka država nastupila sa svojim širim spiskom reprezentacije.

Karate klub Velika Gorica predstavljali su Katja Braica, Ema Filković, Matea Kordić, Ema Jukić, Nikola Huzjak i Lucija Kirinić. Najbolji rezultat je ostvario Nikola Huzjak zadnjeg dana natjecanja kada su na rasporedu bili ekipni mečevi. Ekipa Hrvatske je pobijedila u prvom kolu Sloveniju, u drugom kolu Grčku, da bi u finalu pobijedili uvjerljivo reprezentaciju Rumunjske.

U pojedinačnim nastupima naši sportaši nisu došli do medalja iako je tome najbliže bila Ema Jukić u kadetkinjama -47kg koja je nakon tri pobijede izgubila u polufinalu, te nakon toga u meču za broncu. Ema je na kraju završila na 5. mjestu što je također odličan rezultat na ovako velikom i jakom natjecanju.

Rezultati ostalih boraca:

-Matea Kordić (kadetkinje -54kg)- poraz u 3.borbi

-Ema Filković (kadetkinje +61kg)- poraz u 2.borbi

-Katja Braica (kadetkinje -61kg- poraz u 1.borbi

-Nikola Huzjak (kadeti -70kg)- poraz u 2.borbi

-Lucija Kirinić (juniorke -48kg)- poraz u 2.borbi

U studenom i prosincu slijede dva izborna kvalifikacijska turnira (Kup Osijeka i Trbovlje Open) za Europsko Prvenstvo koje će se održati na Cipru u veljači 2023.-e godine.

Čestitke svim sportašima na ostvarenim rezultatima !