U Splitu, gradu pod Marjanom, u SC Gripe održalo se prvenstvo Hrvatske za kadete/kadetkinje. Na prvenstvu je nastupilo 218 natjecatelja iz 57 klubova. TKD Velika Gorica nastupio je sa 8 kadetkinja i osvojio po jedno zlato, srebro i broncu, te tri plasmana na 5.mjesto. Najuspješnija u svojoj kategoriji bila je Ema Kučiš -59kg, koja je odradila fantastičan turnir i doslovno pomela sve svoje protivnice, te tako postala prvakinjom Hrvatske za 2019.godinu. Nešto manje uspješna bila je Sara Habijančić -51kg, sa osvojenom titulom doprvakinje Hrvatske dok se brončanim odličjem okitila Sara Anđelić -47kg.
Marija Borović, Allani Sabljak i Marinela Bašković ostale su na korak do medalje i osvojile 5.mjesta uz izvrsne i kvalitetne nastupe ali su male nijanse otišle na stranu protivnica pa su se naše „cure“ morale zadovoljiti 5.mjestima što je izvrstan rezultat, još kad znamo da su ovo nekim našim sportašicama ulazne kadetske godine onda se ne moramo brinuti za uspjeh u budućnosti od njih. Spomenut ćemo još i Doroteu Jelić te Antoniju Pušić koje su ovaj put ostale bez plasmana.
Na kraju šlag na tortu, kako to i obično biva, naše kadetkinje su u konkurenciji 57 klubova iz Hrvatske osvojili izvrsno treće mjesto ekipno, što znači da i dalje potvrđujemo kvalitetu i da se nalazimo u samom vrhu Hrvatskog taekwondoa.
Samo za napomenu u 7 godina koliko se uspješno TKD Velika Gorica natječe ovo je 6 ekipni državni plasman među tri najbolje ekipe u Hrvatskoj.

Bio je splitski nastup ujedno i posljednji turnir za prvi dio sezone za koji će u klubu reći da je bio iznimno uspješan ali i s druge strane jako naporan za naše sportašice. Sada slijedi ljetni odmor do kolovoza mjeseca za većinu naših natjecatelja, dok za naše dvije sportašice, Saru Anđelić -47kg i Saru Habijančić -51kg odmora će tek biti 20-tak dana jer njih dvije čeka nastup na kadetskom prvenstvu Europe. One su ga osigurale kroz svoje nastupe na kriterijskim turnirima. Pripreme za njih dvije počinju već sa 10.07. a kadetsko Europsko prvenstvo na rasporedu je od 01.- 03.10.2019. u Španjolskoj.

Podijeli objavu
Prethodni članakSportski posjet Prelogu
Sljedeći članak20 GODINA OLIMPA