Badmintonašica BK Velike Gorice Ira Misir ostvarila je najveći rezultat u klupskoj povijesti, te jedan od najupečatljivijih kada je hrvatski badminton u pitanju. Ira je 21. siječnja osvojila turnir Europskog kupa, Medvode FZ Forza U17 Cup, u konkurenciji ženskih parova.

 

Nitko prije nje u klupskoj povijesti nije osvojio međunarodni turnir toga ranga, koji joj je ujedno donio i prvo mjesto na europskoj rang ljestvici do 17 godina. Misir je u paru s Barbarom Janičić ostvarila tri pobjede na putu do naslova, u super uzbudljivim mečevima.

 

Ira i Barbara su najprije eliminirale bugarski par Čepiševa / Popivanova s 2:0 u gemovima, a onda im je predao talijanski par Fink / Hamza.

U polufinalu su bile bolje od austrijske kombinacije Pottendorfer / Wu s 19:21, 22:20, 21:19. Bio je to meč u kojem su naše igračice bile u zaostatku veći dio susreta, ali su u konačnici pokazale hladniju glavu i kvalitetniju igru.

 

U finalu su također bile na rubu poraza od hrvatske kombinacije Martinuš / Martinuš, ali su nakon zaostatka 1:0 u gemovima i spašavanja jedne meč-lopte osvojile drugi gem, a potom projurile kroz treći. U konačnici su slavile rezultatom 15:21, 22:20, 21:13.

 

Otvaranje sezone kao iz snova za igračicu BK Velike Gorice. U ostatku sezone Ira će nastupiti na 6-10 turnira, te se može očekivati još vrhunskih rezultata, koji bi joj na kraju godine mogle donijeti vrlo visoki renking.