IME I PREZIME: Željko Vađić

DATUM/MJESTO  ROĐENJA: 27.03.1953. Velika Gorica

VISINA/TEŽINA:  186-115

BRAČNO STANJE: u ozbiljnoj vezi

ZVANJE: ekonomski tehničar

KLUB: Streljački klub“Turopolje“Lukavec

ŠPORTSKI UZOR: Dragutin Šurbek

ŠPORT BROJ 1, 2, 3:  1.Streljaštvo-leteće mete 2.Nogomet 3.Košarka

ŠPORTAŠ/ŠPORTAŠICA – TUZEMNI Giovani Cernogoraz-Sandra Perković

ŠPORTAŠ/ŠPORTAŠICA – INOZEMNI  M.Daimond(streljaštvo-trap) –J.Rossi(streljaštvo-trap)

OMILJENI ŠPORTSKI KLUB: NK“ Dinamo“-Zagreb

FILM: VELIKI BIJEG

GLUMAC/GLUMICA: STEVE  MCQUEEN-Jennifer Lopez

PJEVAČ/PJEVAČICA:  Bruce Springsteen -Celine Dion

GRUPA: Beatles

PJESMA: Imagine-Johan Lennon

JELO/PIĆE: Sarma-Jabuka sok

KAFIĆ, RESTORAN: “Passage“Vel.Gorica-„Ziher“Vel.Gorica

PRIJATELJI: Dražević Arden,Lacković Miroslav , Sedmak Zvonimir i Đuran Igor

ŠPORTSKI PRIJATELJI: Giovani Cernogoraz,Kristijan Japec,Glasnović Anton i Josip

IZREKA: Ako zatvorite vrata svim manama i istina će ostati napolju

ŽIVOTNI MOTO: Da bi uspio u nečem prvo moraš vjerovati da možeš

PORUKA ZA KRAJ: Mudar čovjek ne kaže sve što misli, ali misli sve što kaže

 

 

 

ŽELJKO VAĐIĆ – TUROPOLJSKI OLIMPIJAC

 

Rođen je u Velikoj Gorici 1953. godine. 1992. ostvaruje svoj najveći športski uspjeh – sudjeluje na Olimpijskim igrama u Barceloni. Uz Olimpijadu ga vežu i brojna športska prijateljstva, u dugim katalonskim noćima partije omiljenog mu belota, Branko Zorko, Damir Škaro i mnogi drugi. Uz Barcelonu najvećim športskim postignućima drži nastup na Europskom prvenstvu 1991. godine u Bologni, kada je osvojio sjajno črtvrto mjesto (200/191) te je tim rezultatom i izborio mjesto na listi putnika za katalonsku prijestolnicu. Ispuniti normu u pravo vrijeme – mogu samo veliki.

Željko Vađić (2)

Uz streljaštvo, u kojem se već odavno krasi naslovom vrhunskog športaša, igrao je i nogomet u Lukavcu i Odri, a stanovito je vrijeme sjedio i na trenerskoj klupi Lukavca.

Dvostruki je pojedinačni prvak bivše države, osmerostruki prvak Hrvatske, treći na Balkanu (Istanbul) u trapu te drugi u parnom trapu, rekorder je bivše države i Hrvatske pojedinačno, višestruki ekipni prvak i pobjednik Kupa, pobjednik Velikih nagrada Njemačke, Austrije; nastupio je na 8 prvenstava svijeta, 9 prvenstava Europe, a njima je dodao i 18 nastupa na Svjetskom kupu, ne manje značajnom natjecanju u svijetu glinenih golubova.

Željko Vađić (1)

Prvi je predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice i zajedno s tajnikom Davorom Štubanom sazivač osnivačke sjednice tog danas čelnog tijela velikogoričkog športa. Član je Izvršnog odbora Streljačkog saveza Hrvatske, a od 2006. godine i izbornik vrlo uspješne Hrvatske streljačke reprezentacije.

Član je Skupštine Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije te tajnik Streljačkog društva Turopolje Lukavec. Danas je na funkciji izbornika streljačke reprezentacije Hrvatske, disciplina trap, leteće mete.

Željko Vađić (3)

Uz brojne nagrade i priznanja, dobitnik je priznanja na razini Grada i Županije krajem devedesetih godina, a proglašen je i športašem stoljeća Grada Velike Gorice. Dobitnik je nagrade za životno djelo koju uručuje Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice.

Željko Vađić (4)