Vikend koji je pred nama obilježiti će mnogobrojne sportske aktivnosti članica Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice.

Središnja manifestacija biti će Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana koja će se održati u petak, 08.09. od 11:00 sati u parku ispred Muzeja Turopolja uz sudjelovanje 12 sportskih klubova.

Prijenos obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana možete pratiti na YouTube kanalu Zajednice sportskih udruga na poveznici: https://youtube.com/live/05Cv_r_k78s?feature=share

U subotu, 08.09. kreće i 23. izdanje Međunarodnog juniorskog turnira Trofej Turopolja 2023. koji će se održati na Gradskom stadionu Velika Gorica. Turnir počinje u petak utakmicama po skupinama a završava u subotu utakmicama za 3. i 1. mjesto. Na turniru sudjeluju NK Maribor, NK Krka, NK Varaždin, NK Lokomotiva, NK Slaven Belupo i HNK Gorica.

U subotu i nedjelju u Gradskoj dvorani održati će se 13. rukometni turnir Velika Gorica 2023. u organizaciji HRK Gorica uz sudjelovanje 24 kluba iz Hrvatske sa oko 320 dječaka i djevojčica u pet dobnih skupina.

U subotu, 09.09. održati će se i dani otvorenih vrata Plivačkog kluba Gorica i Odbojkaškog kluba Velika Gorica.

Program na Gradskom bazenu trajati će od 09:30 – 11:00 sati a u sklopu programa biti će omogućeno interaktivno sudjelovanje zainteresiranih za probni trening u bazenu u vremenu od 10:15-10:50. Sva djeca i oni koji žele aktivno sudjelovati na bazenu moraju biti sigurni plivači i obavezno ponijeti opremu za bazen: kupaći, ručnik i kapicu za plivanje (kapicu možemo posuditi ukoliko nemaju).

Odbojkaški klub Velika Gorica imati će program od 12:00-15:30 sati u dvorani Osnovne škole Eugena Kumičića. Odbojkašice će prezentirati odbojkaške elemente i igru najmlađih članica kluba nakon čega će starije članice prezentirati naučene vještine. Pored toga, podijeliti će promidžbene materijale i letke o klubu i ujedno ispričale nešto više o iskustvima sudjelovanja u timskom sportu te aktivnom sudjelovanju u aktivnostima kluba.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se priključe i dođu posjetiti ova događanja te daju potporu svim našim sportašima te da svi zajedno u sportskom okruženju i druženju obilježimo Hrvatski olimpijski dan !