Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice i ove godine obilježava Hrvatski olimpijski dan i time se pridružuje mnogobrojnoj olimpijskoj obitelji u obilježavanju ovog značajnog datuma kao spomena na dan utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora koji se obilježava 10. rujna.

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana biti će u petak, 08. rujna od 11:00-14:00 sati u parku kod Muzeja Turopolja a u program sudjeluju članice Zajednice: Ženski rukometni klub Udarnik, Košarkaški klub Velgor, Hrvački klub Velika Gorica 1991, Karate klub Velika Gorica, Plesni klub Megablast, Hrvatski odbojkaški klub Gorica, Taekwondo klub Gorica, Cheerleading klub Vegasice i Maraton klub Velika Gorica.

Sportski klubovi će kroz program predstaviti svoje aktivnosti praktičnim prikazom rada i demonstracijom sporta kojima se bave, prikazati i demonstrirati trening, upoznati javnost o svojem radu i rezultatima u lokalnoj i široj zajednici kroz neposredni razgovor i komunikaciju te podijeliti brošure i promidžbene materijale.

Pored toga, najmlađi će se moći uključiti i interaktivno sudjelovati u praktičnoj prezentaciji aktivnosti u košarci, odbojci, rukometu, plesnim i borilačkim sportovima te atletskom poligonu.

Cilj obilježavanja HOD-a je kroz programske aktivnosti motiviranje građana svih dobnih skupina, posebice djeca i mladih, na aktivno bavljenje sportom u lokalnoj zajednici a programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi.                                                                                

Hrvatski olimpijski dan obilježava se od 2007. godine i danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja.

U vremenu trajanja programa svi posjetitelji i sudionici moći će besplatno pogledati izložbu “Velikogorički sport” u Muzeju Turopolja.

Program obilježavanja HOD prenositi će se na YouTube kanalu Zajednice športskih udruga putem linka : https://youtube.com/live/05Cv_r_k78s?feature=share