Na svečanosti u Domu kulture grada Preloga sinoć su proglašeni najbolji sportaši i ekipe za 2022. godinu a organizator svečanosti bila je Zajednica sportskih udruga i saveza Grada Preloga.

Nagrade najboljima dodijelili su predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa i gradonačelnik Ljubomir Kolarek a preločkim sportašima čestitke su uputili i član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Goran Kovačić.

Na ovoj svečanosti nazočna je bila i Zajednica športskih udruge grada Velike Gorice koju su predstavljali Goran Kovačić, Predsjednik Zajednice športskih udruge i Vladimir Malbašić, član Izvršnog odbora i direktor HRK Gorica.
Ova nazočnost velikogoričke delegacije u Prelogu nastavak je suradnje između naša dva grada i priprema za potpisivanje povelje u sportskoj suradnji za koju obostrano vjerujemo da će se dogoditi tijekom ove godine.

Sport je nezaobilazan dio života Grada Preloga i sport u ovome gradu zauzima istaknuto mjesto sa sustavnim ulaganjima u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Prelog je i nositelj titule Europskog grada sporta iz 2019. godine.
Već ovog tjedna predstavnici Zajednice športskih udruga idu u radnu posjetu Prelogu a delegaciju će primiti gradonačelnik Ljubomir Kolarek koji je i saborski zastupnik.