Nakon tromjesečne pauze predsjednik Goran Kovačić uvodno je pozdravio članove Izvršnog i Nadzornog odbora, te je dao riječ čelnim ljudima STK Stanfar – Krunoslavu Markanu i Branku Dujmoviću, koji su u 15-ak minuta informirali o problemima i poteškoćama s kojima se svakodnevno “bori” njihov klub.

Predsjednik je zatim informirao o sjednici Gradskog vijeća, koja je imala isključivo športsku tematiku i bila posvećenu velikogoričkom športu, te je uz potporu članova zaključio da do kraja mjeseca valja doraditi postojeće kriterije i dostaviti ih službi Gradskog vijeća. Tajnik Davor Štuban izvijestio je o polugodišnjem financijskom poslovanju Zajednice, te je predložio i raspis natječaja za dodjelu sredstava iz gradskog proračuna za javne potrebe u športu u 2016.godinu, kao i za onaj na županijskoj razini. Odlučeno je da se neće puno toga mijenjati u prijedlogu za Županiju, ali će se sugerirati oko novog izgleda i troškovnika Turopoljske trke, a dana je i jaka potpora organizatorima Tourdtura, udruzi Zdrav duh. Rok za dostavu materijala je 5.listopad 2015..

Podpredsjednik Zajednice Darko Blažinčić zadužen je za pronalaženje revizorske kuće, koja će obaviti uvid u financijsko poslovanje, što je obaveza udruga čiji je proračun od tri do deset milijuna kuna. Pozitivno su riješene zamolbe TK ITeam i Škole odbojke Gorica, sredstva će biti dodijeljena iz programskog područja – Pridružene članice, a obje će udruge odlukom Izvršnog odbora zaprimiti svaka po 7.500,00 kn. Za učešće na SP u Lunatu u Italiji – na prijedlog Izvršnog odbora, predsjednika i tajnika – Josipa Kalisara (junior) i Davora Gmižića (trener) SD Gord – odlukom je dodijeljeno 7.000,00 kn.

Izvršni je odbor odlučio kazniti udruge koje su kasnile ili još uvijek nisu dostavile izvješća o polugodišnjem poslovanju i namjenskom trošenju sredstava, te udruge koje se nisu odazvale Nogometnom kampu, kojeg je nedavno organizirao Instruktor nogometa. Istima se tijekom ostatka 2015. i kroz cijelu 2016.godinu zamolbe neće uzimati u razmatranje.
Oformljena je i Radna skupina Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice za izradu Prijedloga Strategije razvoja športa Grada Velike Gorice od 2016.-2020.godine. U istu su predloženi Darko Blažinčić, Goran Kovačić, Davor Štuban, Martina Vugrinović, Igor Matić, Ibrica Mušinović, Davor Gmižić, Branko Kaurić, Darko Matić, Darko Ćopić, Boris Konjević, Ivica Herceg, Benedikt Jurilj i Goran Troha, što nije i konačan sastav.

Pred Zajednicom športskih udruga grada Velike Gorice, Izvršnim odborom i članicama je najzahtjevniji dio godine. Onaj u kojem se predlaže, usvaja, korigira, moli za povećanjem ili barem zadržavanjem postojeće razine sufinanciranja od strane Grada i gradskih čelnika. Sretno nam bilo!!!