Ove subote održan je još jedan u nizu svjetskih kupova i to u Ljubljani. Gotovo četristo natjecatelja iz četrnaest država borilo se za naklonost međunarodnih sudaca u pet kategorija.

Svjetski kupovi okupljaju najbolje sportaše iz svake države, a SPK Vega je na ovom natjecanju imao četiri plesna para.

”Samo sudjelovanje na svjetskom kupu je velika stvar za svakog sportaša, a prolazak iz runde u rundu natjecanja nosi sa sobom sve veće izazove i jaču konkurenciju. Našim parovima je ovo prva natjecateljska sezona u novim kategorijama i nije ima bilo nimalo lako nadjačati iskusnije parove, ali kvaliteta se prepoznaje svugdje.” – kazao je Tomo Odžić iz Vege..

Ema Tot i Andrija Fabijančić su na samom startu natjecanja pokazali da su dio svjetske elite i vrlo uspješno prolazili iz runde u rundu. Najteža runda je polufinale kada se parovi iz svjetskog vrha bore za ulazak u samu završnicu natjecanja. Tek u završnici, odnosno finalu  parovi plešu sami na plesnom podiju i na vlastitu glazbu.

Ema i Andrija su svojom koreografijom, tehnikom i plesnom izvedbom oduševili međunarodne suce i ušli u samu završnicu svjetskog kupa i osvojili odlično sedmo mjesto.

S ovim rezultatom se trenutno nalaze na dvanaestom mjestu svjetske rang liste.

Vita Tot i Noa Goleš plasirali su se u polufinale ovog svjetskog kupa i osvojili visoko deveto mjesto u kategoriji Children (mlađi juniori 2).

U kategoriji Juveniles (mlađi juniori 1), Vita Papić i Damjan Kačavenda osvojili su 31. mjesto, dok su Lana Papić i Izak Čosić osvojili 28. mjesto.

’’Poznati smo po tome da imamo članove koji su bili u svjetskom vrhu pa tako i sada. Ne radi se tu samo o talentu. Talent je samo mali dio onog što je potrebno za uspjeh. Uz talent potrebno je puno rada, odricanja, stručnosti, no i podrške roditelja djece koju treniramo. Bez svega toga ne bi bilo uspjeha, kao ni bez Veronike Šipušić koja mi je desna ruka u klubu. Nema tu kalkulacije, idemo srcem i dajemo sve što znamo i možemo da ”svoje” klince dovedemo do njihovog maksimuma.” – rekao je Tomo na kraju.

Čestitke natjecateljima i svima u klubu na ovim rezultatima !