U petak četvrtog dana listopada u lovačkom domu Lovačkog društva ‘Srna’ u Kušancu održano je športsko druženje, kao uvertira u početak športske godine. Druženju su se odazvali gotovo svi pozvani, jedino su sponzori Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice imali – neodgodivih poslovnih obaveza, pa ih nije bilo. Športaši im neće zamjeriti, dapače – posao je posao!

Druženju su se odazvali svi ostali; predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas i zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec stigli su među prvima, stigla je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zagrebačke županije Mirela Katalenec, Grad su zastupali i pročelnik Neven Topolnjak i savjetnik za šport Darko Ćopić, športski prijatelji iz Lepoglave na čelu sa tajnikom Damirom Kužirom i osnivačem Stjepanom Fickom stigli su gotovo pa posljednji. Nogometnu momčad činili su Dalibor Meić i Darko Blažinčić, a pojačali su ih Mario Karapandžić i neizostavni ‘breši četverac’ instruktor Grđan, pokretači i suci Petrac i Brajković, te Ivek Mamić Brajković, omiljeni lik iz već legendarne malonogometne breške pripovijetke. Streljačku družinu predvodili su legendarni Željko Vađić i legendarni Davor Gmižić… Bili su tu još i čelni ljudi Ženskog rukometnog kluba Udarnik Mučnjak i Vugrinović, hrvačka delegacija Targuš i Matić, pristigli su i košarkaši tajnik Ljubo Prgomet i drugi čovjek struke Perinčić… Stigli su i Vlado Stepanić i Branko Kaurić. Dosta se športaša nije odazvalo. Oprošteno im je.

Delegacija Zajednice predvođena Rankom Dobrićem, Čedom Kovačićem i Jadrankom Perlićem, te glavnom za marketing Zajednice Radmilom Đuračić, još je u popodnevnim satima posjetila Klet Mikulčić za Kostanjevcu, kojom su prigodom započeli suradnju vezano uz promociju turopoljskog vina – škrleta. Dakako, uz škrlet vrijedni Vlado i njegova gospođa ponudili su i delicije te tri vrste škrleta; svi i sve je podjednako dobro, sjajno!

Iako obasut obavezama stigao je i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Kada već mnogih nije bilo, kada su otišli na treninge i radne obaveze. Proveli smo ugodnih i vrlo zanimljivih gotovo dva sata s gradonačelnikom. Priče su bile o športu, o mladosti, o zbivanjima i događanjima, vrtjele su se anegdote i priče, uglavnom istinite i uglavnom zabavne.

Športski počeci događaju se početkom jeseni. Sve je novo; momčadi, situacije, tablica i poredak se još uvijek mladi, novi i nude nadu. Športaši su nas naučili da ne očekujemo mnogo, ali smo se posljednjih nekoliko godina promijenili.  Postoje trenuci u športu kada ne znamo koliko smo zapravo visoko došli. Svemu usprkos. To su razdoblja kada se sve događa u isto vrijeme i sve s razlogom. Trenuci i uspjesi koji su očekivani desetljećima, godinama, mjesecima… Trenuci koji izgledaju kao da smo ih sanjali. Ali ni dan danas ništa nije i ništa nije bilo jednostavno kako se čini…. I zato športaši – hvala Vam.

Foto: Vitomir ŠTUBAN