Izvršni odbor Udruge Hrvatskih atletskih trenera (UHAT) izabrao je i proglasio najuspješnije atletske trenere za 2021. godinu, te atletske djelatnike za izniman doprinos razvoju hrvatske atletike a među nagrađenima je i Franjo Gavranović, trener u Atletskoj školi Maraton kluba Velika Gorica.

Franjo Gavranović ostvaruje značajne rezultate u Atletskoj školi Maraton kluba, svakako treba izdvojiti četrdeset i dvije medalje u atletici na državnim prvenstvima, dvije zlatne reprezentativne medalje u pojedinačnim nastupima, štafetnim trkama, nebrojeno medalja s Krosa sportskih novosti, Hrvatske atletske lige i mnogih drugih atletskih natjecanja. Članovi MK VG su državni prvaci, a u pojedinim kategorijama i disciplinama vlasnici su i državnog rekorda.

S medaljama i kvalitetnim nastupima atletičara u svim kategorijama dizao je i rejting Kluba. Tako danas u Atletskoj školi ima preko osamdeset djece koja redovito, s velikim motivom dolaze na treninge bez obzira na vremenske uvijete ili obveze koje redovito odgađaju u korist  atletike.

Plasman kluba po tablicama Hrvatskog atletskog saveza u čijem je potpisu rad trenera Franje iz godine u godinu ima uzlaznu putanju.

Još jedna satisfakcija entuzijazmu trenera Franje, koji jednostavno živi za atletiku, stigla je upravo ovih dan kada je Hrvatski atletski savez objavio Poredak klubova za proteklu 2021., po kojoj je Maraton klub Velika Gorica zauzeo visoko sedamnaesto mjesto od ukupno devedeset i tri atletska kluba iz Hrvatske. Povijesno to je najbolje mjesto za Maraton klub, ali ujedno i najviši plasman kojeg je dosegao neki od atletskih klubova iz Velike Gorice od 2008. od kada se ukupno ostvareni rezultati vrednuju po Pravilniku o bodovanju uspješnosti klubova Hrvatskog atletskog saveza. Ukupan poredak Klubova je dostupan ovdje.

Ovo je posebno vrijedno priznanje jer dolazi  od struke kao najmjerodavnijeg predlagatelja te se i mi pridružujemo čestitkama koje su mu upućene iz Maraton kluba.