Tradicionalna Turopoljska trka – koju već 25 godina organizira Maraton klub Velika Gorica – održat će se ove godine u nedjelju, 25.ožujka s početkom u 10.30 sati. Start je planiran u samom centru Velike Gorice ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

U sklopu 26.Turopoljska trke održat će se šest različitih utrka. Uz već tradicionalne – promotivnu utrku osoba s invaliditetom, polumaraton, vatrogasnu utrku, Turopoljsku peticu (utrku građana) i učeničku utrku osnovnoškolaca i mladih vatrogasaca – premijerno će se 2018.godine trčati i Utrka športaša Velike Gorice. Uz pomoć čelnih ljudi iz tabora organizatora Maraton kluba Velika Gorice i Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice najbolji će športašice i športaši dobiti i vrijedne poklone organizatora i pokrovitelja Trke.

‘Zahvaljujemo na suradnji Maraton klubu, predsjedniku Batkoviću i tajniku Škrinjariću, očekujemo da će odaziv športaša biti zadovoljavajući, te ovim putem pozivamo športašice i športaše da se prijave za Trku športaša i ispune olimpijsko geslo ‘da je važno i sudjelovati, a ne samo pobijediti’. Mnogi gradovi u Hrvatskoj organiziraju polumaratone ili maratone, negdje su te trke događaja za sve građane, ne samo za građane sklone športu i rekreaciji, već i one kojima šport nije dio svakodnevice. Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice nastojati će na Trku pozvati i športašice i športaše, bivše i sadašnje, i dodatno ju učiniti dijelom velikogoričke športske ponude za naše građane’ – ističe Davor Štuban, tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice.

Prijaviti se možete na službenoj stranici Maraton kluba Velika Gorica.