Na streljani „Pampas“ u Osijeku od 26.04. do 28.04.2019. održano je II. kolo kupa Hrvatske u letećim metama, trap

Nastupilo je ukupno 67 strijelaca; seniora, juniora i žena. Vrijeme nije baš poslužilo strijelce, tako da je trening održan na 30°, a subotu su proveli pod kišom i hladnih 13°. Na kraju je nedjelja bila prava proljetna i finala su otpucana pod suncem.

Kod žena su rezultati bili vrlo raznoliki, a prvu poziciju u osnovnom meču imala je Una Sedmak iz Streljačkog društva „Plemenitaš“ Lukavec sa pogođenom 101 metom, dok je druga, domaća konkurentica, Ana Baban imala 92 pogotka.
Nakon otpucanog finala u kojem su bile tri predstavnice domaćina i dvije žene iz Streljačkog društva „Plemenitaš“, 1. mjesto zadržala je Una Sedmak sa 33 pogodaka, a 2. mjesto Ana Baban sa 28. 3. mjesto osvojila je najmlađa Budai Lorna, 4. mjesto Lagetar Ivana i 5. mjesto Renata Zrinski iz velikogoričkog društva „Plemenitaš“ Lukavec.

Kod seniora, rezultati su ponovno bili visoki, pa je za finale i ulazak u 6 najboljih bilo potrebno 115 pogotka. U kvalifikacijama je najbolji bio aktualni olimpijski pobjednik Josip Glasnović sa 121 metom. U finalu nije uspio zadržati tu poziciju.
Prvo mjesto pripalo je Giovanniju Cernogorazu iz SD „Gusar“ Novigrad sa odličnih 46 meta, dok je drugi bio Marko Germin iz „Gorda“ Velika Gorica sa 43 mete. Josip Glasnović je uzeo broncu, 4. mjesto Glasnović Anton, 5. mjesto Kancelar Kristijan i 6. mjesto Sušnić Ivan.

Kod juniora su u vrhu bili Alen Čekić (SD „Gusar“ Novigrad) i Matija Kečkeš (SK „Turopolje“ Lukavec) sa 102 pogotka, dok je 3. mjesto zauzeo Vukoić Matej (SK „Turopolje“ Lukavec) sa 99 pogođenih meta.

U ekipnoj konkurenciji je ponovno bilo vrlo zanimljivo, tako da su na kraju zlato odnijeli Velikogoričani iz SD „GORD“ sa 345 meta, a za samo goluba manje srebro je pripalo SD „GUSAR“ iz Novigrada. Treće mjesto zauzeli su dečki iz SD „Novi Zagreb“ sa 316 meta.

Za otprilike 2 tjedna streljačka reprezentacija u sastavu Giovanni Cernogoraz, Anton Glasnović i Marko Germin putuju na svjetski kup u Changwon, Koreja, te im ovim putem želimo puno sreće i mirnu ruku.