U subotu, 10.04.2021., u sklopu Osijek Ferivi polumaratona, održano je ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu, gdje je Maraton klub Velika Gorica nastupio sa ženskom i muškom ekipom.

Od naših predstavnica ljepšeg spola prva u cilj ulazi Lana Pečnik s vremenom 1:44:36 te se pozicionira na 15. mjesto u kategoriji Ž35. Odmah nakon nje ciljem prolazi i Sanja Klarin s vremenom 1:52:59 te zauzima 27. mjesto kod seniorki te postavlja svoj novi osobni rekord za više od 15 minuta. Treća članica našeg tima bila je Renata Horvatek te je s vremenom 1:56:45 osvojila brončanu medalju u kategoriji Ž55.

Kod muških predstavnika utrku od 21,1 km najbrže je istrčao Bruno Škrinjarić u vremenu 1:14:07 te se penje na 10. mjesto kod muških seniora i postavlja svoj novi osobni rekord za više od 2 minute. Nakon njega ciljnom ravninom prolazi i Martin Pečnik, koji se s vremenom 1:28:45 penje na 14. mjesto u kategoriji M40 i postavlja svoj novi osobni rekord. Još jedan maratonac, Danijel Trgovac utrku je završio s rezultatom 1:34:27 čime se plasirao na 31. mjesto u kategoriji M40.

Čestitke svim članovima Maraton kluba na odličnim rezultatima. Sada im slijedi veoma kratak odmor a već sljedećeg vikenda naši će maratonci nastupiti na Prvenstvu Hrvatske na 10.000 m na stazi u Zagrebu te na 1. kolu Hrvatske atletske lige sjever (HALS) u Čakovcu.

Iz Maraton kluba su zahvalili i Zajednici športskih udruga grada Velika Gorica na logističkoj pomoći oko organizacije puta te naravno Maraton klubu Hrvatski sokol iz Osijeka koji je, u ovo veoma izazovno doba, uspio organizirati jedan fenomenalan atletski događaj.

Ukupni rezultati pojedinačnog i ekipnog Prvenstva Hrvatske u polumaratonu dostupni su na stranicama Maraton kluba – ovdje.