Najbolji parovi svijeta okupili su se ovog vikenda na finalu svjetskog kupa u akrobatskom rock ‘n’ rollu. Grad domaćin bio je češki Prag koji je organizirao fantastičan sportski događaj na kojem su sudjelovi najbolji parovi iz četrnaest zemalja u kategorijama Main Class Contact Style, Main Class Free style, Juveniles i Juniors.

U bojama Velike Gorice otplesali do 11. mjesta svjetske rang liste

Ema Tot i Andrija Fabijančić iz SPK Vega su, nakon polufinala na svjetskom prvenstvu koje je održano u Lyonu prije dva tjedna, na ovo natjecanje  otišli s još većim očekivanjima. S novim programom i u novom vizualnom izdanju osvojili su visoko 12. mjesto te pokazali da su pripadnici svjetske elite u akrobatskom rock ‘n’ rollu.

Naime, Emi i Andriji je ovo prva godina u kategoriji Juniors i iz natjecanja u natjecanje prolaze sve bolje, čak i od suparnika kojima je ovo izlazna, odnosno zadnja godina u ovoj kategoriji. Početkom godine bili su na zadnjem mjestu svjetske rang liste bez osvojenih bodova a nakon ovog natjecanja zauzeli su visoko 11. mjesto.

”Od početničkog para u ovoj kategoriji, postali su par prema kojima svi imaju sportski respekt, pa čak i strahopoštovanje. Za kraj ove godine, pojačali smo akrobatiku i napravili novu koreografiju te im napravili novu plesnu odjeću u bojama Velike Gorice, jer ne predstavljaju samo klub i Hrvatsku već i grad.”– rekao je Tomo Vega.

Planovi za 2023. godinu

Sljedeća godina nosi im brojna natjecanja a oni u nova natjecanja ulaze samo sa željom da ih posluži zdravlje a onda naravno i da osvoje i pokoju medalju na svjetskoj sceni.

”Pokazali smo da možemo postići puno u samo godinu dana. Zato se veselim sljedećoj godini kada ćemo na dobrim temeljima ići još više” – rekao je Andrija.

”Malo tko zna i razumije koliko je rada, odricanja, a ponekad i bolova bilo da bi prešišali iskusnije parove iz cijelog svijeta i došli do ove pozicije gdje smo danas. Akrobatski rock ‘n’ roll je više od plesa, to je sport. Kako su u svakom sportu moguće ozljede, samo si želim da do njih ne dođe kako nam se ne bi ponovila Budimpešta. Samo nek je zdravlja i rezultati će sigurno odlični.” – za kraj nam je rekla Ema.