Četvrti po redu, velikogorički nogometni kamp za početnike /2006 i 2007 godište/ održan je u vremenskom periodu, 17. 08. 2016. – 20. 08. 2016. godine, na igralištima NK Lukavec /Lukavec/, NK Lomnica /Donja Lomnica/, NK Meštrica /Gornja Lomnica/ i NK Turopolje /Turopolje/.

 
Osnovni ciljevi kampa:
1. prezentacija Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice
2. prezentacija stručnih stožera selekcija NSVG
3. edukacija velikogoričkih trenera
4. prezentacija nogometnih klubova
5. trenutne sposobnosti i znanja mladih nogometaša i nogometašica

 
Na kampu sudjelovalo je 85 dječaka i 3 djevojčice. Ukupno 88 športaša. Stručni stožer u sastavu: Voditelj kampa – instruktor nogometa Stjepan Grđan, voditelji stanica – Biljan, Žitnik, Radočaj, Vidak, Bašić, Harambašić, Kvakan, i Ivan Grđan ponudio je športašima igre iz drugih športova, vježbe za razvoj motoričkih sposobnosti i tehničko-taktičke vježbe iz nogometa. Djeca, ali i roditelji bili su oduševljeni organizacijom, kvalitetnim radom trenera, programskim sadržajima, a na kraju priče ZŠU grada Velike Gorice kao glavni sponzor i pokrovitelj kampa osigurala je svim sudionicima diplome, trenerima i domaćinima kampa reklamne dresove, a klubovi domaćini kampa na dar su dobili torbu sa 10 nogometnih lopti.
Nažalost većina klubova nije prepoznala vrijednosti ovog kampa i zakinuta su djeca u igri, druženju, sklapanju novih prijateljstava, te prepoznavanja vlastitih vrijednosti i nogometnih znanja. Velikogorički nogometni klubovi koji su korisnici sredstava iz gradskog proračuna, a potpisivanjem ugovora o pravima i obavezama sa Zajednicom športskih udruga grada Velike Gorice OBAVEZALI su se da će aktivno sudjelovati u svim aktivnostima koje organizira ZŠU GVG.

 
Velikogorički nogometni kamp razlikuje se od klupskih trenažnih aktivnosti po sadržaju, broju trenera, broju športaša i organizacijskom obliku rada /stanice/. Moramo posebno naglasiti da je velikogorički kamp besplatan za športaše, a toga nema nigdje u regiji. Treneri su mogli kamp iskoristiti kao klupski trening, ali i vidjeti 32 vježbe različitih sadržaja koji mogu koristiti u dvogodišnjem ciklusu i dobiti sve programske sadržaje u pisanom obliku i zbog toga zabrinjava loš odaziv ili nikakav klupskih trenera, jer jedan od ciljeva kampa je i edukacija trenera.

 
Važna činjenica da je velikogorički nogometni kamp prepoznao i Hrvatski nogometni savez, te je kroz Nogometnu akademiju uvrstio kamp u svoj program aktivnosti i polaznici nogometne akademija za zvanje trenera UEFA A i UEFA B mogli su odraditi trenažnu praksu u sklopu kampa i 6 trenera polaznika nogometne akademije aktivno su sudjelovali u realizaciji kampa.

 

galerija fotografija