Karate klub Velika Gorica i Karate klub centar uspješno su otvorili novu natjecateljsku sezonu na jakom međunarodnom turniru Grand Prix Croatia koji je tradicionalno održan u Samoboru. Ovaj turnir održan je od 19.-21.01. a nastupilo je preko 1500 natjecatelja iz 232 kluba i 28 država.

– Velikom broju reprezentacija ovaj Grand Prix Croatia je ujedno zadnja provjera pred Europsko prvenstvo, a tako je i našoj reprezentaciji bio zadnji kontrolni turnir. Odlučili smo se ove godine nastupiti samo u uzrastima kadeta i juniora, te jednom kategorijom U14, jer je u tim kategorijama najveća konkurencija i najbolji ispit za našu ekipu – kazao nam je predsjednik klub i trener Goran Živković i nastavio.

Ukupno smo osvojili dvije medalje, od čega jedno srebro i jednu broncu. Nastupili smo ukupno sa 12 natjecatelja u 14 kategorija. Ema Jukić je u kadetkinjama -47kg osvojila broncu, a Mia Čunčić srebro u uzrastu U14 -49kg. Ema na svom putu pobjeđuje tri meča, no u polufinalnom nažalost gubi, te u meču za broncu pobjeđuje Talijanku rezultatom 1:0.

U kategoriji je nastupilo 28 natjecateljica a rezultati su bili: 1.kolo Ukrajina 4:0, 2.kolo Švedska 1:0, 3.kolo Hrvatska 1:0, 4.kolo Mađarska 0:1 i Repasaž Italija 1:0.

Mia Čunčić osvojila je srebro, a na svom putu biva slobodna u 1. kolo, a nakon toga pobjeđuje 3 meča. Nažalost u finalu je bila bolja kolegica iz Hrvatske. Mia je aktualna prvakinja Hrvatske i sigurno se od nje očekuje puno odličnih rezultata u budućnosti. Mia je u 1.kolu bila slobodna, 2.kolo Ukrajina 1:0, 3.kolo Mađarska 3:2, 4.kolo Kosovo 4:2, Finale Hrvatska 0:6.

Uz ove dvije medalje sportaši karate kluba Velika Gorica osvojili su tri 5. mjesta gdje su izgubili tri meča za broncu.

– Dečki su također ostavili odličan dojam, no nedostajalo je malo sreće za još pokoju medalju. Kadeti Vito Hulina u -57kg, David Lovrinović u -70kg i Nikola Huzjak u +70kg osvojili su 5.-a mjesta. Vito Hulina odrađuje 5 mečeva, a David i Nikola svaki po 4 meča što je pokazatelj da visoko konkuriraju na međunarodnom planu što nam je svima cilj – dodao je Goran.

– Svoje dojmove javio je i Josip Premužić, direktor Karate kluba Centar – Franka Jerkin je u kategoriji U14 -44kg pružila odlične borbe i na kraju osvojila srebrnu medalju. Nakon pobjeda protiv karatašica iz Kosova, Makedonije, Rumunjske i Hrvatsku, u finalu je također dočekuje hrvatska predstavnica, no Franka nažalost gubi rezultatom 2:5. Zanimljivost ove kategorije je da od 29 natjecateljica iz 12 država u kategoriji U14 -44kg, na postolju su se našle četiri cure iz Hrvatske. To nam samo govori kolika je velika i jaka konkurencija u Hrvatskoj što je izvrsna stvar za njihov razvoj, te za razvoj hrvatskog karatea općenito.

Josip je kazao i slijedeće – U Samoboru je nastupala samo Franka Jerkin dok nas u veljači očekuje nekoliko turnira u Sisku, Zagrebu i Ivanić Gradu. Karate klub Centar gradi i razvija jednu kvalitetnu ekipu, polako ali sigurno.

Na turniru su iz Karate kluba Velika Gorica nastupili još i Ema Filković, Matea Kordić, Petar Krešimir Krmpotić, Noel Jeromić i Luka Lukačić, no završili su nastup u 1. meču a Nika Mirosavljević i Katja Braica gube u svom 2.meču. Još je trebala nastupiti Lucija Kirinić, no nažalost zbog bolesti je morala otkazati nastup na turniru.

Čestitke svima na postignutim rezultatima!!!