Slavljem mladih igračica ŽOK Enna Vukovar završilo je šesto izdanje memorijalnog turnira Antun Azenić Deda, koji se u protekla dva dana u organizaciji HOK Gorica igrao u Gradskoj sportskoj dvorani uz sudjelovanje sedam ekipa.

U uzbudljivom finalu Vukovarke su s 2:1 slavile protiv domaće HOK Gorice, čijim je igračicama ovaj turnir došao kao dobra uvertira pred Regionalno prvenstvo kroz koje će pokušati izboriti Završnicu Prvenstva Hrvatske.

Treće mjesto osvojila je ekipa OK Neba iz Zaprešića, koja je u susretu za broncu bila uspješnija od Zagrebačkog Dinama. Najboljom igračicom turnira proglašena je Ani Ošt (Enna Vukovar), Franka Mirenić (HOK Gorica) najbolja je tehničarka, dok je Tamara Stefanović (Enna Vukovar) najbolji libero turnira.

Hvala vam svima na ovako lijepom odazivu. Dokaz je to da idemo u dobrom smjeru. Ove godine po prvi smo puta organizirali turnir u dva dana. Nadam se da ste se svi ugodno proveli. Nažalost, zbog vremenskih neprilika s nama nisu mogli biti prijatelji iz Krka i Sinja- kazala je predsjednica HOK Gorice Katarina Brnada uz jasnu poruku, -Finale je stvarno bilo dostojno završne utakmice.

A finalnu utakmicu pratili su između ostaloga i čelni ljudi velikogoričke Sportske zajednice predsjednik Goran Kovačić i tajnik Darko Blažinčić, dragi gost turnira Tomislav Đurković, Senna Ušić Jogunica i pročelnica Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti Lana Krunić Lukinić, koja se i sama nekada bavila odbojkom.-Stvarno me čini ponosnom i veseli me što se u našoj Velikoj Gorici održava jedan ovakav memorijalni turnir za velikane koji su zadužili velikogorički sport, a takav je bio i Antun Azenić Deda. On je sanja devedesetih godina da odbojku dovede u Veliku Goricu u čemu je i uspio. Vjerujem kako je danas ponosan kad vidi sve ovo- naglasila je Lana Krunić Lukinić.

-Djevojke budite ustrajne u onome što radite i samo nebo vam je granica- poručila je mladim odbojkašicama Senna Ušić Jogunica.

Ovaj memorijalni turnir održava se u spomen tvorcu velikogoričke odbojke koji je ove godine okupio sedam ekipa mlađih dobnih kategorija. Podsjećamo da se ideja pokretanja jednog ovakvog turnira u odbojci u Velikoj Gorici rodila onoga trenutka kada su najveće zvijezde velikogoričke odbojke odlučile vratiti svom gradu barem dio onoga što im je on i dao, a napose obitelji Azenić koja je jedan svoj san iskovan iza zidova jedne male osnovne škole pretočila u jednu divnu sportsku priču. Ostaju sjećanja na sjajni Odbojkaški Klub Azena koji je iz najnižih rangova, sa svojim igračicama iz svojeg omladinskog pogona došao do svjetla europskih natjecanja, a grad Velika Gorica ucrtan u mapu europske odbojkaške federacije te postao sportski centar bez kojeg jednostavno nisi mogao zamisliti ozbiljan velikogorički sport 90-tih i 2000-tih.