Streljana Grm u Lukavcu opet je minulog vikenda bila domaćin finala Kupa Hrvatske u gađanju letećih meta, disciplina trap. Finale je okupilo 24 najbolja seniora, 6 juniora, te tek 4 seniorke, dočim je momčadski tijekom izlučnih natjecanja pobjednikom postalo Streljačko društvo ‘Gord’ iz Velike Gorice. Domaćin i organizator finala bio je lukavečki streljački klub Turopolje, a trodnevnim programom na visokoj su razini rukovodili Željko Vađić i Zvonimir Sedmak.

SD Gord, Velika Gorica – ekipni pobjednici Kupa Hrvatske

U finale seniora uvrstila se šestorka Josip Glasnović, Radovan Abramović, Ante Glasnović, Giovanni Cernogoraz, Eni Jugovac i Kristijan Kancelar. Teško se prisjetiti jače konkurencije, a laganim je hendikepom – ozljedom lakta – bio pritisnut aktualni olimpijski prvak Josip Glasnović. Nakon prvih 25 metaka ispao je Kristijan Kancelar, nakon dodatnih 5 ispada Edi Jugovac, pa i vodeći Josip Glasnović koji je u finalnoj seriji promašio čak šest meta. Nakon što i Ante Glasnović, prošlogodišnji osvajač Kupa, nije mirne ruke u finale su se plasirali Cernogoraz i Abramović.

Natali Banko, Una Sedmak, Ana Baban

Mirna ruka prvog hrvatskog olimpijskog pobjednika nije dozvolila iznenađenje u finale, te je s prednošću od tri pogođene mete premoćno osvojio naziv pobjednika. Kod djevojaka naslov pobjednice Kupa ide u ruke Une Sedmak, članica lukavečkog Plemenitaša, koja je za jednu pogođenu metu slavila ispred Osječanke Ane Baban i Natali Banko iz novigradskog Gusara.

Giovanni Cernogoraz – pobjednik Kupa Hrvatske za 2018.godinu

Nagrade su najboljima podijelili dopredsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Boris Makarun i tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Davor Štuban. Finale je održano na streljani Grm koja je odnedavno opremljena novim strojevima vrijednosti 150.000,00 kn, a koju je većinski sufinancirala Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice.