Strašna vijest koja je prostrujala Velikom Goricom jutarnjim satima prvog dana ožujka ostavila nas je sve gotovo bez daha. Napustio nas je naš tajnik Davor Štuban. Još neki dan smo svi zajedno stvarali planove za budućnost gradskog sporta, pričali o muzeju sporta u novim prostorima Zajednice za koje se i sam tako zdušno borio i sa ogromnim entuzijazmom pazeći na svaki detalj planirao uređenje. I sad kad smo trebali razmisliti tek o detaljima i odrediti dan i za svečano otvaranje, otišao je tiho, bez pozdrava, ostavivši cijelu sportsku obitelj Velike Gorice u šoku.

Davor Štuban je od najranijih dana mladosti svoj život opredijelio u smjeru sporta. Od 1977. je neprekidno aktivno igrao u svim selekcijama NK Mraclin od prvih pionira te davne 1977. godine pa sve do veterana. Kasnije je bio iznimno aktivan i u upravi NK Mraclin gdje je bio i predsjednik od 2003 – 2006 godine.

Bio je tajnik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice od osnivanja 1997. godine pa sve do danas. Davor Štuban je oduvijek volio „novinarsko pero“ pa je tako svoj velik dio života posvetio novinarstvu. Bio je urednik sporskog dijela u Glasniku Turopolja, dugogodišnji dopisnik Sportskih novosti i izvjestitelj za vrijeme prvoligaških sezona NK Radnik, kao i pokretač i urednik sportskog glasila Zajednice – Retrovizor od 2020.

Sudjelovao je na izdavanju ili samostalno izdavao brojne knjige i monografije. Njegova prva knjiga „Legende Turopoljskog nogometa“ izašla je iz tiska 2005. godine, autor je knjige sa prof. Cvetkom “Mraclinački nogometni memento”, 2002. godine, a „Leksikon velikogoričkog športa“ predstavio je prije tek nešto više od šest mjeseci.

Neke stvari u svojim životima jednostavno ne možemo predvidjeti i one su većinom tužne. Svima nama koji smo živjeli sa tobom sport punim plućima ostavio si toliko uspomena da ćeš zauvijek živjeti u našim srcima.

Počivao u miru.