Minulog je vikenda u Osijeku održano ekipno Prvenstvo Hrvatske U-18, a mladi velikogorički kuglači, mlađi negoli bilo koji od sudionika, osvojili su 8.mjesto, u konkurenciji 18 momčadi. Tajnik Kuglačkog kluba Radnik Zlatko Kukuruzović ističe da su iz navedenog razloga vrlo zadovoljni postignutim i rezultatom i plasmanom, te da se očekuje da i od ove postave izrastu dobri športaši.

 

„Zahvaljujemo se Zajednici športskih udruga grada Velike Gorice na pripomoći oko prijevoza u Osijek, a što se tiče rezultata mladih, riječ je od prošlogodišnjoj U-14 selekciji, bili su daleko najmlađa momčadi i svakako smo vrlo zadovoljni postignutim“, reći će Kukuruzović. Za KK Radnik u Osijeku su nastupili Ivan Kovačević, David Dačović, Fran Grdenić i Andrija Dalić, od kojih je sa 502 čunja najuspješniji bio Grdenić.

 

foto: ilustracija
foto: ilustracija

Seniori Kuglačkog kluba Radnik trenutno su lideri u poretku Druge Hrvatske kuglačke lige-Centar. Četiri kola prije samog završetka imaju dva boda više od Ponikvi, te deset bodova ispred ostalih.

„Za iduću je sezonu najavljena reorganizacija svih liga. Osnivaju se dvije 1.B lige (Sjever i Jug). Mi smo već osigurali plasman među prva tri, te smo sigurni za 1B ligu-Sjever. Ukoliko budemo prvi ove godine, a trenutna nam situacija ide u prilog i favoriti smo, idemo u kvalifikacije za 1A ligu, onu najjaču u Hrvatskoj. Ovoga će puta kvalifikacije biti znatno teže, jer uz pet prvaka regionalnih Drugih liga, sudjelovati će i deveto i deseto plasirane momčadi 1A lige“ – nastavlja Kukuruzović.

Ono što je izvjesno u ovom trenutku je da će se kvalifikacije igrati na kuglani u Varaždinu, termin još nije poznat. Kuglački klub Radnik održati će redovnu sjednicu kluba 4.ožujka u Gradskoj športskoj dvorani, Rakarska 19.