Košarkaši Gorice 10.travnja gorički u Gradskoj sportskoj dvorani dočekali su Zadar, aktualnog prvaka Hrvatske. Bio je to spektakl u velikogoričkoj Gradskoj sportskoj dvorani jer je atmosferu po prvi puta zapalio i Turki, klupska maskota KK Gorice koju su izabrali igrači svih goričkih selekcija a ime mu nadjenuli navijači.
Također, Bikove su u toj utakmici podržati i velikogorički vatrogasci koji su prije pedesetak godina osnovali prvi košarkaški klub u Velikoj Gorici. KK Zadar u punom sastavu jer su na utakmici bile i sve generacije veterana ovog kluba koji su ovaj sport obilježili u Hrvatskoj ali i diljem svijeta.

U drugom susretu ova dva kluba koji je odigran 06. svibnja u Zadru u sklopu utakmice zadnjeg kola Lige za prvaka, Goričani su iskoristili za svečarski dio pa su Zadranima poveljom i darovima iskazali divljenje za sve ono što klub i grad znače u svijetu košarke. U ovoj su utakmici Goričani senzacionalno pobijedili Zadar u Višnjiku 104-99 nakon produžetka.
Ova je utakmica bila posebna po mnogo čemu jer su na utakmicu došli i brojni veterani, bivši igrači KK Gorice. Gosti iz Velike Gorice učinili su silne napore da joj daju svečarski štih i da Zadru kao klubu i Zadru kao gradu košarke iskažu poštovanje povodom velikih jubileja i svega onoga što predstavlja u svijetu košarke, a što ponekad i sami Zadrani zaboravljaju.
Tako su Goričani pripremili Povelju košarkaškog prijateljstva i suradnje koju su potpisali direktor KK Zadar Željko Žilavec i predsjednik KK Gorica ujedno i bivši igrač Zadra Duško Radović, inicijator svih aktivnosti koje prate ovu utakmicu,.
Na Povelji su istaknuti jubileji obaju klubova – 77. obljetnica djelovanja KK Zadar, 53. obljetnica rada KK Gorica, a na njoj se našla i brojka 36 kao podsjetnik na veliki uspjeh KK Zadar, osvajanje naslova prvaka bivše države 1986. godine.
Drugi originalni suvenir kojeg su Zadrani na dar primili od Goričana je lopta s ugraviranim amblemima oba kluba i potpisima igrača obiju momčadi. Jedan primjerak takve lopte ostat će u goričkim rukama kao znak sjećanja na ovaj povijesni dan.

Gorička košarkaška ekspedicija u Zadar je stigla i sa simboličnim darom za zadarske škole košarke, 77 lopti za 77 rođen kluba. Tako će Škola košarke Zadar dobiti 30 lopti, a Košarkaški savez Zadarske županije 47 a sve lopte imaju ugraviran natpis i grb škole i saveza.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Velika Gorica Goričani su za igrače i veterane Zadra te za gradonačelnika Braka Dukića na dar donijeli najpoznatiji i najoriginalniji turopoljski suvenir, podgutnicu. Podgutnica je crveni rubac koji su turopoljske djevojke vezivale mladićima pod vratom (gutom) prije odlaska u vojnu službu te se smatra pretečom kravate. Rubac svezan a la Croate (na hrvatski način) prepoznat je na našim vojnicima u 17. stoljeću u Parizu i po Hrvatima nazvan kravata.
Lijepa košarkaška priča koja će zlatnim slovima biti upisana u povijest oba kluba.