Taekwondo klub Velika Gorica odličnim nastupima otvorio je novu natjecateljsku sezonu. Prvi nastup bio je na međunarodnom turniru M2 koji se održao u Rugvici gdje je nastupilo oko 500 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Slovačke i na kojem je nastupilo 7 sportašica koje su osvojile jednu zlatnu i pet brončanih medalja. Medalje su osvojile Dora Habijančić zlato, Lana Gavrilov, Ema Bakula, Lana Horvat, Katarina Bačurin i Emanuela Terzić broncu.

Drugi turnir bio je na G1 Slovenia open, bodovni turnir za svjetsku seniorsku rang listu i kategorizacijski turnir HOO-a. Na ovom turniru nastupilo je 800 sportašica i sportaša iz 30-tak država .

Naš klub je predstavljala samo naša seniorka Sara Habijančić u kategoriji seniorki -57kg. Napomenut ćemo da su u Sarinoj kategoriji na ovaj turnir bile prijavljene 33 sportašice. Sara je odlično otvorila turnir pobijedivši predstavnicu iz Grčke 2:0 u rundama, u osmini finala bila je uvjerljiva protiv predstavnice iz Srbije također 2:0 u rundama, u četvrtfinalu Saru je čekala još jedna predstavnica iz Srbije, protivnica s kojom je Sara već imala „mečeve“ u juniorskoj konkurenciji. Svaka njihova borba je uvijek bila neizvjesna do zadnjih trenutaka pa tako je i ovaj put bilo. Prvu rundu je dobila predstavnica iz Srbije rezultatom 8:6, drugu rundu je dobila Sara rezultatom 6:3. U odlučujućoj trećoj rundi, na žalost, sudac je odlučio Sari dati dvije opomene koje su dosta upitne te je treća runda završila u korist predstavnice iz Srbije zbog opomena – kazao je Igor Matić, trener i tajnik kluba.

Ovim rezultatom Sara je osvojila 5. mjesto što je odličan rezultat a tome treba dodati da je osvojila i nove bodove na svjetskoj rang listi te je sve bliže top 100 rankinga. Sa osvojenim 5.mjestom Sara je dobila i IV kategoriju HOO jer kako smo na početku rekli ovo je jedan od kategorizacijskih turnira HOO-a. Čestitke Sari na odličnom rezultatu – dodao je Igor.

Iz Taekwondo kluba su istaknuli kako su aktivni i na drugim područjima pa je tako 5 njihovih članova u siječnju pristupilo polaganju za majstorsko zvanje crnog pojasa i svi su uspješno položili te postali nositelji crnog pojasa 1.Dan. Sportaši su Petra Prlić, Iva Hapać, Lejla Lea Kajfeš, Lana Gavrilov i Dorian Pečnik.

Čestitamo svima na postignutom uspjehu !