Danas je Zajednica športskih udruga Grada Velike Gorice s petero mladih i nadarenih velikogoričkih sportaša potpisala ugovore o dodjeli stipendije a ovo je prvi put od osnutka Zajednice da se stipendije dodjeljuju ovoj kategoriji mladih sportaša. Stipendije su dobili Ema Filković (Karate klub Velika Gorica), Antonija Jozepović (Odbojkaški klub Velika Gorica), Edita Zvonarić (Judo klub Pinky), Leonardo Kovačić (Hrvački klub Velika Gorica 1991) i Tena Pereković (Judo klub Kokica). Iznos stipendija je 100 eura mjesečno za 12 mjeseci u 2024. godini.

Ugovori sa stipendistima potpisani su u novim prostorima Zajednice, a perspektivnim sportašima stipendije je uručio gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je svečanosti nazočio uz dogradonačelnika Nevena Karasa i resornu pročelnicu Lanu Krunić Lukinić.

Drago mi je što je došlo do ovog čina, a na tome se trebamo zahvaliti našem gradonačelniku koji je Zajednici uvećao sredstva, što je nama omogućilo da sprovedemo u djelo ovu ideju. Zahvaljujući povećanju sredstava za 2024. i otvorila se mogućnost da izvršni odbor realizira ovu ideju koju već dugo imamo. Ove godine po prvi će puta stipendije primati pet perspektivnih sportaša, koji su ujedno i uzorni učenici. Brojimo preko 7000 članova, 5200 mladih do 18 godina, oko 300 trenera. Rastemo kako raste naš grad kazao je predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice Kovačić, koji se nada kako će sljedeće godine broj stipendista biti i veći.

-Drago mi je što mogu svjedočiti jednom iskoraku u Velikoj Gorici i što je od povijesnog značenja, jer ovim smo krenuli u jedan novi proces u našem gradu. Konačno smo krenuli u proces stipendiranja sportaša. Vjerujem kako će ovo postati standard te da ćemo što više odličnih sportaša nagraditi i olakšati im njihov put te ćemo još više stipendija dodjeljivat u budućnosti. Ulaganje u sport i ulaganje u budućnost mladih, kao što je ovo danas, najbolja je prevencija – istaknuo je gradonačelnik Ačkar uz poruku kako ništa ljude na svijetu ne veže kao sport.

“Mandela je rekao da ništa ne veže ljude kao sport. Samo onaj tko je zaslužio odličan zna kolika je to žrtva i odricanje. I dalje ćemo vas pratiti. Nemojte se umoriti, nemojte odustati od sporta”, poručio je gradonačelnik.

U ime nagrađenih stipendista zahvalila se članica Karate kluba Velika Gorica Ema Filković, juniorka Karate kluba Velika Gorica koja je u veljači s Hrvatskom karate reprezentacijom nastupila na Europskom prvenstvu u Gruziji.

Ova će stipendija svima nama puno značiti te ćemo dati sve od sebe da ju opravdamo, ali i da budemo još bolji – kazala je Ema.

Veliki je ovo vjetar u leđa za naše mlade sportaše. Na ovaj način i Zajednica i Grad pokazuju da su prijatelj djece te da potiču mlade i perspektivne sportaše, a ovo im je samo dodatan poticaj za dalje da napreduju i da se još više trude uz svoje trenere koji su svakodnevno s njima na terenu – zahvalila se u ime roditelja sportaša Željka Pereković.