U organizaciji Kluba sinkroniziranog plivanja „Primorje Aqua Maris“ na Bazenima Kantrida ovog vikenda održano je međunarodno natjecanje u sinkroniziranom plivanju 22. Primorje synchro cup.

Primorje synchro cup, međunarodno je natjecanje za seniore, juniore i mlađe juniore, jedino natjecanje u Hrvatskoj na službenoj Len listi natjecanja. U sklopu natjecanja, održalo se i državno prvenstvo za mlađe juniore. Natjecanje je okupilo 31 ekipu iz 11 zemalja (klubove i reprezentacije iz Austrije, Engleske, Amerike, Češke, Mađarske, Švedske, Švicarske, Bugarske, Srbije, Slovenije i Hrvatske). Iznimno veliki broj natjecatelja, čak 350, natjecao se u disciplinama solo, duet, mix duet, tim, kombinacija i akrobatska rutina.

Na ovom prestižnom natjecanju nastupile su i plivačice Aquabetta sinkro kluba iz Velike Gorice i ostvarile veliki uspjeh osvajanjem brončane medalje u kategoriji slobodni seniorski tim. Plivačice brončanog tima : Dorotea, Eva, Leona, Marina, Lara i Ana. 

U kategoriji mlađe juniorke, Lara-Ana te Ema-Lorena nastupile su u disciplini slobodni dueti, Marina u disciplini slobodni solo, juniorka Leona i seniorka Eva u disciplini slobodni  solo. Sve plivačice su imale vrlo zapaženi rezultat u odnosu na prošlu sezonu. 

Svaka medalja, diploma, sudjelovanje i sportsko iskustvo je veliki uspjeh za najmlađi klub u umjetničkom plivanju u Hrvatskoj koji s najmanjim brojem treninga, ali kvalitetnim radom uspijeva konkurirati iskusnijim plivačicama. 

Sportsko obiteljsko okruženje i međusobna povezanost i potpora je nešto što niti jedna medalja ne može zamijeniti u velikogoričkoj Aquabetta obitelji. Velikogoričanke s velikim veseljem i očekuju nastavak dobrih rezultata na nadolazećem  natjecanju Državnom prvenstvu u kadetskoj kategoriji 2023.godine.

Kroz ljeto provoditi će se plan ljetnih treninga, ljetne školice kao i upise novih članica a mi im želimo još puno dobrih rezultata i čestitamo na osvojenoj bronci u Rijeci !.