Ovog vikenda je održano prvenstvo Hrvatske u borbama za kadete/kinje, juniore/rke i ml. seniore/rke u mjestu Čavle pored Rijeke

Karate klub Velika Gorica je ostvario povijesni rezultat osvojivši 4 zlata, a time i automatski četiri plasmana na Europsko prvenstvo koje će se održati početkom veljače u Rusiji, Sochi!!!!
U subotu su nastupili kadeti, kadetkinje i ml. seniorke, a u nedjelju juniori, juniorke i ml. seniori.
Prvog dana Ines Grdenić uvjerljivo osvaja zlato u uzrastu ml. seniorke -50kg pobijedivši u finalu karatašicu zagrebačkog Susedgrada.
Još su nastupili Dominik Kučan i Borna Novak u kadetima -63kg, no malo je nedostajalo za medalju. Obojica pobjeđuju u prvim borbama, ali već iduće kolo neočekivano gube i time završavaju državno prvenstvo.

Drugog dana je bila prava berba medalja. Započeo je Ivor Babić sa srebrom u kategoriji juniora -55kg. Ivor gubi finale od istog protivnika od kojeg je izgubio i na kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo.
Nakon Ivora slijedi kategorija Patrika Macukića -76kg gdje Patrik gubi prvu borbu minimalnom razlikom i time završava prvenstvo.
U kategoriji juniora -61kg nas je dočekalo pravo iznenađenje gdje je Petar Orešković osvojio zlato pobijedivši u finalu borca zagrebačkog Bushida! U istoj kategoriji Kristijan Obrazović gubi od karataša iz Ivanić Grada koji kasnije gubi polufinalnu borbu i Kikijevu šansu za repesaž.

Zadnje dvije kategorije su nam ostale juniorke -48kg i juniori +76kg. Mia u finalu pobjeđuje protivnicu rezultatom 8:2 od koje je izgubila na državnom prvenstvu prošle godine u finalu.
Slična situacija se dogodila i sa Igorom Vrbanom koji pobjeđuje u finalu 8:3 protivnika od kojeg je izgubio zadnji kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo.

Ukupno 4 zlata i 1 srebro je sigurno najbolji rezultat karate kluba Velika Gorica u povijesti državnih prvenstava, tim više što imamo čak 4 putnika za Europsko prvenstvo u Sochi, Rusija.

Isplatio se uloženi dodatni trud od srpnja ove godine kada smo započeli sa pripremama i trenirali bez prestanka za ovo državno prvenstvo.