Na 28. sjednici Izvršnog odbora Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice data je potpora održavanju Jesenskog krosa, kojeg organizira Maraton klub Velika Gorica.
‘Obećali smo čelnim ljudima kluba da ćemo obilježavanje 20 godina od osnutka Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice započeti Jesenskim krosom. Uz napore koje organizatori ulažu mi ćemo osigurati pehare i medalje, izvršiti dio promidžbe preko startnih i ciljnih oznaka, te je moguće da ćemo sponzorski riješiti dio majica za sudionike’ – ističe predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Goran Kovačić.

kros

U sklopu obilježavanja 20 godina od osnutka Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice održati će se i Malonogometno prvenstvo za mlađe uzraste kojeg u SC Panadić tijekom studenog, prosinca i siječnja uspješno organizira instruktor nogometa Stjepan Grđan. Za Svetu Luciju, uz suradnju sa Savjetnikom za šport Darkom Ćopićem i potporom Grada Velike Gorice planira se jednodnevni malonogometni turnir seniora u Gradskoj športskoj dvorani, a istim bi rukovodili dopredsjednik Zajednice Darko Blažinčić i instruktor nogometa Stjepan Grđan. Na oba nogometna događanja potporu bi uključivanjem dalo i Nogometno središte Velika Gorica.

Kraj godine tradicionalno bi završio održavanjem četvrte priredbe u sklopu obilježavanja 20 godina od osnutka – Športašem godine. Već je danas izvjesno da će konkurencija u svim kategorijama biti iznimna, velikogorički je šport i u 2016.godini – opet sjajan!

 

kros2

Kao svojevrsni ‘šećer na kraju’ uslijedilo bi izdavanje prigodne monografije o 20 godina od osnutka Zajednice ili 20 godina velikogoričkog športa od stjecanja statusa Grada. Promocija je planirana za ožujak ili travanj 2017.godine. Brojni su događaji, uspjesi, športašice i športaši te športski djelatnici obilježili i dali nemjerljiv doprinos razvoju športa Velike Gorice. O njima i tim vremenima iz pera Davora Štubana i Igora Đurana, uz mnoštvo fotografija, skica i crtica.