Na Ekipnom Prvenstvu Hrvatske u krosu, koje se proteklog vikenda održalo u Medulinu, boje Maraton kluba Velika Gorica predstavljali su kadeti i juniorke. Velikogorički natjecatelji sudjelovali su u tri kategorije sa četiri juniorke, četiri mlađe juniorke i četiri kadeta te u generalnom poretku osvojili trinaesto mjesto među 28 klubova.

Oko 600 natjecatelja iz cijele Hrvatske nastupilo je na prvenstvu koje su organizirali Atletski savez Istre i AK Medulin, a trčalo se 12 utrka u seniorskim, juniorskim i kadetskim kategorijama.

Najbolje pojedinačne rezultate ostvarile su i najviše bodova sakupile juniorke na utrci od 4 kilometra. Tena Petračić bila je deseta, Tara Petračić jedanaesta, Anja Petračić petnaesta, a Lucija Kišić nije završila. Za ekipni poredak zbrajaju se najbolja tri rezultata, a djevojke su ekipno završile na četvrtom mjestu te im je malo nedostajalo do medalje.

Mlađe juniorke trčale su utrku od 3 kilometra i ekipno osvojile sedmo mjesto. Nastupile su Brigita Grčić (20.), Petra Knežević (32.), Lucija Breljak (33.) i Leona Džolić (36.). U ekipnom poretku svih žena i djevojaka, osvojile su odlično deseto mjesto među 24 kluba.

U muškoj kadetskoj konkurenciji, na utrci od dva kilometra, MKVG su predstavljali Niko Kelava (36.), Petar Lovrić (37.), Bartol Pavelić (42.) i Kristijan Matić (46.), osvojivši ekipno deveto mjesto u toj utrci i 19. mjesto generalnog poretka muških trkača cijelog prvenstva