U Bukureštu se u periodu od 05.12.-11.12.2023 održavalo seniorsko taekwondo prvenstvo Europe U-21. Na natjecanju je nastupilo preko 480 natjecatelja iz 37 Europskih država.

Na ovom natjecanju u nacionalnoj selekciji nastupila je Sara Habijančić iz Taekwondo kluba Velika Gorica u kategoriji -57kg dok su u sastavu reprezentacije bili i fizioterapeutkinja Lara Derdić Trifunović te službenog trenera Igora Matića.

“Sara je svoj nastup završila u 16-tini finala izgubivši od predstavnice iz Belgije rezultatom 1:2. Sara je odlično otvorila borbu te pobijedila prvu rundu rezultatom 5:0, u drugoj rundi mali pad koncentracije je Saru koštao izgubljene runde koja je na kraju završila 3:2 u korist predstavnice iz Belgije koja je na kraju došla do brončane medalje. U trećoj rundi. 20sec do kraja pri rezultatu 1:1, Sara je napravila malu pogrešku koja nas je koštala prolaska u sljedeće kolo” – kazao je čelni čovjek kluba i trener reprezentacije Igor Matić.

Reprezentacija Hrvatske je na ovom prvenstvu osvojila 10 medalja, 4 zlata, 4 srebra i 2 bronce. U ukupnom poretku i u ženskoj i u muškoj konkurenciji Hrvatska je bila druga, dok je u ukupnom plasmanu Hrvatska bila treća.

Sara je sa svojim kolegicama u ukupnom plasmanu postala viceprvakinjom Europe u seniorskom uzrastu U-21 što je još jedna velika nagrada za odlično odrađenu prvu seniorsku sezonu.

U ovoj godini Sara je osvojila izvrsnih 17 bodova na WT(svjetskoj seniorskoj rang listi) te je trenutno 119 na toj listi od ukupno 430 sportašica u njenoj kategoriji -57kg. U ovoj godini postala je prvakinjom Hrvatske u uzrastu seniorki U-21, osvojila je i svoju prvu seniorsku medalju na Multi europskom prvenstvu u Sarajevu koje je i bilo jedno od kvalifikacijskih turnira za odlazak na europsko prvenstvo. Pored toga, nastupila je na G turnirima u Sloveniji, Belgiji, Španjolskoj, Luksemburgu, Srbiji, BiH, Rumunjskoj, Hrvatskoj i vrijedno skupljala bodove za ranking.  Imala je tu čast boriti se sa protivnicama iz top 10 Olimpijske i Svjetske rang liste što je za njen napredak veliki motiv i poticaj da bude još bolja u godinama koje su ispred nje.

“Ponosni smo na njen uspjeh u ovoj godini, koji je s obzirom na prvu seniorsku sezonu izvrstan a 2022.godinu završila je na juniorskoj WTE tablici kao druga. S obzirom na postignute rezultate zasigurno možemo očekivati i dalje Sarine uspjehe na domaćoj i međunarodnoj sceni ” – istaknuo je Igor Matić.

Sara je sa svojim nastupima bila veliki promotor našeg Grada i kluba i upućujemo joj čestitke za ostvarene rezultate kao i fizioterapeutkinji Lari i treneru Igoru !