Dobrić Ranko (28.09.1954., Doboj, BiH) – nakon osnovne škole 1969. godine došao u Zagreb na školovanje gdje završava gimnaziju i tadašnju višu školu za cestovni promet. Od 1977. godine punih 16 godina radi u Poreznoj upravi na poslovima razreza poreza i inspekcije, a od 1996.godine vodi svoju tvrtku koja pruža financijsko knjigovodstvene usluge.


Oženjen, suprugom Milkom pedagoginjom u OŠ Nikole Hribara u Velikoj Gorici, otac dvije kćeri. Mlađa kćer Marta trenirala i igrala odbojku u Azeni, a starija Jelena predaje razrednu nastavu u OŠ Lukavec. Nogometom se počeo baviti u NK Zagreb kao junior te u Zagrebačkim Plavima kao senior. U to vrijeme bio je najmlađi seniorski vratar tada jedinstvene HNL. U ljeto 1977. godine dolazi u NK Radnik u kome ostaje sve do kraja nogometne karijere. Aktivno je prestao igrati 1988. godine. Punih jedanaest godina bio je prvotimac NK Radnika, a nakon igračke karijere postaje trener vratara. Prvo trenersko samostalno radno mjesto ostvario je u NK Polet Buševec sa kojim je bio prvak lige dvije godine za redom i igrao kvalifikacije za viši plasman te osvojio Kup NSZ. Nakon toga trenirao je NK Taurus u Rakitovcu 91/92 godine, zatim NK Mraclin 2,5 godine, NK Lukavec 2 godine Nk Gradići 2 godine, NK Mladost Obrezina 2,5 godine, NK Mičevec 2,5 g, NK Turopoljac dvije sezone sa kojim se plasirao u viši rang, NK Rugvicu, NK Lomnicu i na kraju NK Mraclin 6 godina omladinski pogon, a po potrebi kluba u više navrata vodio je i seniore istog kluba.


Kao trener završio je Trenersku školu pri FZFK u Zagrebu, na kraju i Nogometnu akademiju i stekao zvanje TRENER NOGOMETA „A“. Umirovio se prije 2 godine. Više igrača koje je trenirao i vodio dvije i više godina ( NK Radnik) postali su profesionalci van granica RH. U svim klubovima u kojima je radio uveo je noćne treninge kako bi svi igrači mogli zbog dnevnih obveza navečer prisustvovati treninzima. 2011.godine proglašen je najboljim trenerom Velike Gorice, a 2018.godine od Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice dobiva Nagradu za životno djelo. Ostao je prisutan u sportu u jednom sazivu u Nadzornom odboru ZŠUGVG , a u novom mandatu u Etičkom odboru ZŠUGVG.